2010-12-11

Bolån lån till boendeBolån är bland de lån som är absolut billigaste att röva. Bolån är ackurat som det låter ett lån för boende. Det är därför viktigt att både kontrollera massor aktörers räntesatser samt avgifter för bolån innan du bestämmer dig. Andra typer av lån är smslån, billån, mclån etc. Den fasta räntan för ett bolån är samma under hela låneperioden. Denna artikel ska dock fokusera på ackurat bolån. Även om du bygger ett nytt hus samt lånar pengar är det ofta ackurat ett bolån du tar.

Eftersom så massor människor i detta avlånga land som vi kallar Sverige tar lån för sitt boende är bolån en av de vanligaste formerna av lån. Detta innebär att om man lånar pengar för sitt boende som kan vara antingen lägenhet eller hus är det normalt sett ett bolån man tar. Som ni kan fatta kan listan över olika lån göras hur lång som helst. Den rörliga räntan för ett bolån är lägre än den fasta räntan, men den är rörlig under hela lånetiden vilket innebär att den kan stiga kraftigt samt därmed i längden bli dyrare än den fasta räntan. Detta innebär att man vet vilken kostnad man har varje månad om man väljer fast ränta för sitt bolån.

Det finns även ofta möjlighet att dela upp bolånet med en rörlig ränta samt en fastränta för att kunna få önskad säkerhet i lånet.

Vilken bank ska du då välja för ditt bolån? Det finns massor banker samt finansiella institut som erbjuder bolån. När man ansöker om bolån hos en bank har man i princip alltid två alternativ, rörlig eller fast ränta. Om du väljer en mindre välkänd aktör bör du även kontrollera den aktörens rykte på marknaden så du undviker guldgrävare.

Om du har haft en bank under en längre tid är det ofta möjligt att få lägre ränta där då du varit lojal en längre tid, dock kan det ändå finnas andra banker som kan erbjuda än bättre villkor.För mer Information:
© 2010 Alla rättigheter reserverade.