2010-12-11

Lån med värdepapper - Aktiebelåning


En fullständig trend den senaste tiden på den svenska lånemarknaden har varit att privatpersoner lånar med värdepapper som säkerhet.

Aktiebelåning är absolut icke riskfritt samt en snabb börsnedgång kan lämna många privatpersoner i trångmål då värdet på deras värdepapper blir mindre än lånet som de står som säkerhet för. Du bör vara försiktig samt påläst innan du lånar med aktier, aktiebelåning.
. Förra året uppgick lån med värdepapper som säkerhet (aktiebelåning) till approximativt 25 miljarder samt redan efter ett halvår 2007 har denna aktiebelåning/ värdepappersbelåniing nått nya rekord med approximativt 32 miljarder.

Att låna med värdepapper är alltså förenat med stora risker som kan slut med betalningsanmärkningar samt stora ekonomiska problem. Denna sorts lån brukar kallas för lån med värdepapper som säkerhet är känt som aktiebelåning. Allt fler personer kommer att låna med sina värdepapper som säkerhet. Detta innebär att istället för att ställa hus, bil eller båt som säkerhet för ett lån ställer personer sina värdepapper som säkerhet. Detta innebär att om dina värdepapper sjunker kraftigt står du med en säkerhet som icke täcker dina lån.

Detta är en trend som fortsätter samt man förutspår att det så kommer vara. ;

Det varierar ofta mellan olika långivare hur stor del av sin aktieportfölj som man får belåna, men mellan 70-80% brukar vara normalt.


För mer Information:
© 2010 Alla rättigheter reserverade.